Өңдеу және өңдеуші өнеркәсіптер

№ 1 (18) - 2023 / 2023-04-04 / Көрілім саны: 108

МАЛЬТОДЕКСТРИНДІ СҮЗБЕ ДЕСЕРТІНЕ ҚОСУДЫҢ НЕГІЗДЕМЕСІ

Авторлар

КазУТБ

Кілтті сөздер

мальтодекстрин, технология, функционалды сүт қышқылды өнімдері

DOI сілтемесі:

https://doi.org/10.58805/kazutb.v.1.18-75

Қалай дәйексөз келтіруге болады

Хастаева, А. «МАЛЬТОДЕКСТРИНДІ СҮЗБЕ ДЕСЕРТІНЕ ҚОСУДЫҢ НЕГІЗДЕМЕСІ». ҚазТБУ хабаршысы, вип. 1, вип. 18, Квітень 2023, doi:10.58805/kazutb.v.1.18-75.

Аңдатпа

Қазіргі уақытта жаппай тамақтану үшін байытылған тағамдарға қызығушылық тұрақты түрде артып келеді. Сондықтан ағзаны қажетті қоректік заттармен және биологиялық белсенді компоненттермен қамтамасыз ететін, сонымен қатар физиологиялық қасиеттері бар, ағзаның қажеттіліктерін ескере отырып және жеткіліктілік қағидаттарына негізделген күрделі өнімдер жасау қажеттілігі туындады. Мақалада оны құрамдас бөлігі ретінде пайдаланудың орындылығы расталады және оны енгізудің ұтымды үлесі белгіленеді.