Өңдеу және өңдеуші өнеркәсіптер

№ 3 (20) - 2023 / 2023-09-30 / Көрілім саны: 139

ШЫРЫН ЖӘНЕ КОНЦЕНТРАТ ҮШІН ТУТ ЖЕМІСТЕРІН ӨҢДЕУДІҢ ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ СҰЛБАСЫ. ШЫРЫНДАҒЫ ШӨГІМДЕРДІ ДЕКАНТАЦИЯЛАУ ПРОЦЕСІН МАТЕМАТИКАЛЫҚ МОДЕЛЬДЕУ

Авторлар

Үргеніш мемлекеттік университеті
Ташкент химия-технологиялық институты
Ташкент химия-технологиялық институты

Кілтті сөздер

қоршаған ортаны бағалау, улы элементтер, сурьма құрамы, мышьяк, мүшелер, балық ұлпалары, шекті рұқсат етілген концентрация, адам денсаулығы.

DOI сілтемесі:

https://doi.org/10.58805/kazutb.v.3.20-116

Қалай дәйексөз келтіруге болады

Самандаров A. ., Максумова D. ., і Додаев K. «ШЫРЫН ЖӘНЕ КОНЦЕНТРАТ ҮШІН ТУТ ЖЕМІСТЕРІН ӨҢДЕУДІҢ ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ СҰЛБАСЫ. ШЫРЫНДАҒЫ ШӨГІМДЕРДІ ДЕКАНТАЦИЯЛАУ ПРОЦЕСІН МАТЕМАТИКАЛЫҚ МОДЕЛЬДЕУ». ҚазТБУ хабаршысы, вип. 3, вип. 20, Вересень 2023, doi:10.58805/kazutb.v.3.20-116.

Аңдатпа

Тұт жемістерін шырындар мен концентраттарға өңдеудің технологиялық схемасы әзірленді. Технологиялық схемаға енгізілген барлық процестерді талдау негізінде шырынды престеу, жаңа сығылған шырынды механикалық қоспалардан тазарту, шырынды ашыту және мөлдірлеу, сүзу және мөлдір шырын алу, шырын концентратын булау және алуды қамтитын желі құрастырылды.