Өңдеу және өңдеуші өнеркәсіптер

№ 1 (14) - 2022 / 2022-03-28 / Көрілім саны: 72

АҚУЫЗ ПАСТАСЫН ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫНДА ҚҰРҒАҚ САРЫСУДЫ ТАҢДАУ НЕГІЗДЕМЕСІ

Авторлар

  • Бектурганова А. А.
  • Сафуани Ж.Е.
  • Хастаева А. Ж.
  • Бакыт Н.А.

Кілтті сөздер

технология, функционалды ашытылған сүт өнімдері, сарысу, сарысу ұн-тағы.

DOI сілтемесі:

https://doi.org/10.58805/kazutb.v.1.14-9

Қалай дәйексөз келтіруге болады

А. А. , Б., С. Ж.Е., Х. А. Ж., і Б. Н.А. «АҚУЫЗ ПАСТАСЫН ӨНДІРУ ТЕХНОЛОГИЯСЫНДА ҚҰРҒАҚ САРЫСУДЫ ТАҢДАУ НЕГІЗДЕМЕСІ». ҚазТБУ хабаршысы, вип. 1, вип. 14, Березень 2022, doi:10.58805/kazutb.v.1.14-9.

Аңдатпа

Мақалада пробиотикалық қасиеттері бар функционалды сүт қышқылды өнімдерді жаппай тұтынуға негізделген тамақ өнімдері өндірісінде сарысуды тиімді пайдалану және адам денсаулығын қалпына келтіру, оның белсенді өмір сүру жолдары қарастырылған және де тамақ өндірісі мен медицинадағы жаңа перспективалы бағыт болып табылады.Жұмыстың мақсаты толтырғыштары бар пробиотикалық факторы бар ақуыз пастасын өндіру технологиясын жасау болды.Жұмысты орындау кезінде шикізат пен дайын өнімнің физика-химиялық және микро-биологиялық көрсеткіштерін, сондай-ақ сенсорлық көрсеткіштерді зерттеудің жалпы қа-былданған стандартты әдістері қолданылды.Ғылыми жұмысты орындау нәтижесінде функционалдық сүт қышқылды өнімдерін өн-діруде сарысу ұнтағын жаппай қоректену үшін қолданудың жөнділігі де теориялық тұрғы-дан негізделді.