Меню
№ 3 (16) - 2022 / 2022-09-30 / Көрілім саны: 55
Авторлар
Кілтті сөздер
DOI сілтемесі:
Қалай дәйексөз келтіруге болады
Мақала бүгінгі күннің өзекті мәселесі халықтың дұрыс тамақтануына ар-налған. Басты мақсат жаңа құрамы теңдестірілген, атап айтқанда сұлы жармасымен байы-тыған йогурт әзірлеу. Астық дақылдары құрамында толыққұнды ақуыз, минералды заттар және витаминдер, тағамдық талшықтар мөлшері айтарлықтай көп болуына байланысты әлемнің барлық елдерінің тұрғындарының тамақтануының негізі болып табылады. Әзір-ленген йогурттың құрамында ақуыздың массалық үлесі -6,75±0,09%, майдың массалық үлесі-3,50±0,05%, көмірсудың массалық үлесі - 14,26±0,21% сәйкесінше.