Өңдеу және өңдеуші өнеркәсіптер

№ 3 (16) - 2022 / 2022-09-30 / Көрілім саны: 55

СҰЛЫ ЖАРМАСЫМЕН БАЙЫТЫЛҒАН ЙОГУРТ ӘЗІРЛЕУ ЖӘНЕ САПАСЫН БАҒАЛАУ

Авторлар

  • Құлажанов Қ.С.
  • Диханбаева Ф.Т.
  • Есенова А.Б.
  • Серикова Г.С.

Кілтті сөздер

сиыр сүті, сұлы жармасы, сұлы жармасы қосылған йогурт, тағамдық және энергетикалық құндылығы

DOI сілтемесі:

https://doi.org/10.58805/kazutb.v.3.16-29

Қалай дәйексөз келтіруге болады

Қ.С., Қ., Д. Ф.Т., Е. А.Б., і С. Г.С. «СҰЛЫ ЖАРМАСЫМЕН БАЙЫТЫЛҒАН ЙОГУРТ ӘЗІРЛЕУ ЖӘНЕ САПАСЫН БАҒАЛАУ». ҚазТБУ хабаршысы, вип. 3, вип. 16, Вересень 2022, doi:10.58805/kazutb.v.3.16-29.

Аңдатпа

Мақала бүгінгі күннің өзекті мәселесі халықтың дұрыс тамақтануына ар-налған. Басты мақсат жаңа құрамы теңдестірілген, атап айтқанда сұлы жармасымен байы-тыған йогурт әзірлеу. Астық дақылдары құрамында толыққұнды ақуыз, минералды заттар және витаминдер, тағамдық талшықтар мөлшері айтарлықтай көп болуына байланысты әлемнің барлық елдерінің тұрғындарының тамақтануының негізі болып табылады. Әзір-ленген йогурттың құрамында ақуыздың массалық үлесі -6,75±0,09%, майдың массалық үлесі-3,50±0,05%, көмірсудың массалық үлесі - 14,26±0,21% сәйкесінше.