Меню
№ 1 (22) - 2024 / 2024-03-31 / Көрілім саны: 101
Авторлар
Кілтті сөздер
DOI сілтемесі:
Қалай дәйексөз келтіруге болады
Ұсынылған мақалада құс етінің криоскопиялық және шекті гипотермиялық температурасының мәндерін және әртүрлі термиялық күйдегі құстың тұрақты гипотермиялық күйін қамтамасыз ететін сақтаудың технологиялық режимдерін негіздеу үшін қажетті салқындату ортасының температурасын анықтау бойынша эксперименттік зерттеулердің деректері келтірілген. Бір сатылы салқындату режимінде алынған деректерді талдау тауықтың төс етінің барлық үлгілері үшін гипотермияның шекті температурасы филенің термиялық күйіне қарамастан криоскопиялық температурадан төмен екенін көрсетті. Нәтижелер криоскопиялық температура мен құс еті мен құс өнімдерінің гипотермиясының шекті температурасы арасындағы айтарлықтай айырмашылықты және өнімнің құрамы мен термиялық жағдайына байланысты сақтау режимдерін саралау қажеттілігін көрсетеді. Алынған мәліметтерге сүйене отырып, құс еті мен құс өнімдерін сақтаудың ұсынылған температурасы есептелді.