Меню
№ 1 (22) - 2024 / 2024-03-31 / Көрілім саны: 97
Авторлар
Кілтті сөздер
DOI сілтемесі:
Қалай дәйексөз келтіруге болады
Сүт қышқылды өнімдердің құнды қоректік заттарға бай болуы құрамындағы сүт қышқылы бактериялардың штамдарының тірі жасушаларына байланысты. Өнімнің жаңа түрлерін алуда маңызды кезең болып, микроорганизмдерді технологиялық, микробиологиялық қасиеттері бойынша, сондай-ақ сүт қышқылы өнімінің органолептикалық және реологиялық көрсеткіштерін таңдау негіз болып табылады. Осы тұрғыда ашытқыларды таңдау функционалды өнімді өндіру үшін ерекше назарды аударады. Статьяда авторлар функционалды өнімдерді өндіру үшін ашытқы микрофлорасын таңдау бойынша зерттеулер жүргізді. Таңдалған микроорганизмдердің микробиологиялық және органолептикалық қасиеттері зерттелді. Микроорганизмдерді таңдауда ашыту кезінде жүретін микробиологиялық, биохимиялық процестердің қарқындылығы мен бағыты ескерілді, бұл ашытқы микрофлорасының дамуымен анықталған. Жұмыста термофильді ашытқы культуралары - Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophiles, Lactobacillus bulgaricus түрлері қолданылды.