Меню
№ 4 (21) - 2023 / 2023-12-22 / Көрілім саны: 66
Авторлар
Кілтті сөздер
DOI сілтемесі:
Қалай дәйексөз келтіруге болады
Тамақтану рационында қолданылатын макарон өніміне қажетті қатты бидай ұнының жепіспеушілігін жоюдың маңызды тәсілі адамдардың денсаулығына жағымды әсер ететін функционалды ингредиенттермен байытылған тағам өнімдерінің ассортиментін кеңейту болып табылады. Ғылыми жұмысымыздың басты бағыты қолда бар, отандық өндірістке жоғарғы потенциалды шикізат ретінде қолданылатын, құрамында биологиялық белсенді заттары бар тритикале бидайының жоғарғы сұрыбын пайдалану арқылы макарон өнімінің жаңа түрін өндіру болып табылады. Жұмсақ бидай ұнына тритикале ұнын қосу арқылы макарон өнімінің жаңа ассортиментін дайындай отырып, оны ионозонмен өңдеу арқылы реологиялық қасиетін арттыруға болады. Зерттеу нәтижесі бойынша макарон ұнына қоспа пайдалану арқылы созылғыштығы 3 мм – ге , қамыр деформациясы 13 Дж -ге, беріктілігі 45,06-58 грамға белгілі режімде артатындығы байқалды